facebook

Депутатам поставили жорсткий ультиматум щодо інавгурації Зеленського. “Негайно!”

Депутати Дніпропетровської обласної ради виступили з вимогою вдо Верховної Ради призначити інавгурацію переможця президентських виборів Володимира Зеленського на 19 травня.

 

 

Офіційне звернення було опубліковано на сайті облради. Крім того, парламенту поставили умову “негайно припинити будь-які інсинуації навколо президентських повноважень”.

“Ми, уповноважені представники депутатських фракцій у Дніпропетровській обласній раді VII скликання, глибоко стурбовані ситуацією з недотриманням Верховною Радою України конституційних прав і свобод громадян”, – сказано в заяві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами депутатів, мандат довіри Зеленському підтвердив високий рівень свідомості і занепокоєння громадян за долю країни.

У листі звернули увагу на те, що офіційно результати виборів були оприлюднені Центральною виборчою комісією 30 квітня 2019. Однак станом на 10 травня досі не ухвалено відповідного рішення про скликання урочистого засідання ВРУ з нагоди вступу на посаду переможця президентських перегонів.

“Ми вважаємо такі дії зневагою до гарантованих Конституцією України прав і свобод громадян”, – резюмували депутати.

Наразі лише у трьох фракціях не бачать сенсу в затягуванні призначення інавгурації.

Так, голова парламентської фракції “Об’єднання Самопоміч” Олег Березюк заявив: “Є безсенсовним цього не підтримувати (проведення інавгурації новообраного президента 19 травня — ред.)”.

За його словами, новообраний президент Володимир Зеленський отримав довіру виборців давши обіцянки народові й слід дати йому можливість почати виконувати ці обіцянки, як найшвидше.

Підстав зволікати з інавгурацією не бачить і член депутатської групи “Воля народу”, нардеп Сергій Лабазюк: “За себе особисто можу сказати, вважаю, що затягувати не має потреби. Сьогодні є обраний президент людьми, тому звичайно потрібно провести інавгурацію, тому що, як на мене, це більше формальність, і щоб президент мав змогу приступити вже до роботи…Звичайно інавгурація 19 травня має право на життя“, – зазначив Лабазюк.

А в політичні партії ВО “Батьківщина” взагалі вважають, що якнайшвидше проведення інавгурації забезпечить стабільність у країні та на міжнародній арені: “Я думаю, чим швидше Президент приступить до виконання своїх повноважень, тим стабільніша буде ситуація в країні та на зовні. Ми підтримуємо ту дату, яка є швидше, 19 — значить буде 19”, — розповів заступник голови депутатської фракції політичної партії ВО “Батьківщина” Сергій Соболєв.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...