facebook

Чому не варто співчувати лікарям із низькою зарплатнею

Голова правлiння ГО “Пацiєнти України” Дмитро Шерембей обгрунтував для кожного пацієнта, чому в державних лікарнях і поліклініках ні в якому разі не потрібно давати хабара медикам, пише газета Експрес.

likarxabar

— Насамперед потрiбно чiтко усвiдомити: ми не повиннi платити за те, що вже сплатили. У безплатну медицину ми iнвестуємо — це нашi податки, щорiчнi 50 мiльярдiв до бюджету. I орiєнтовно таку ж суму, за дослiдженням Всесвiтнього банку, становлять “чорнi” платежi українцiв у медицину. Щодо нелегальних платежiв, то попереднiй мiнiстр охорони здоров’я Олександр Квiташвiлi оприлюднював дещо iншу суму: 8 — 10 мiльярдiв доларiв (!). I при цьому, коли йдеться про пересiчних пацiєнтiв, для них постiйно чогось не вистачає.

Спiвчуваєте лiкаревi, який важко працює, рятує людей, дiстаючи за це 2000 — 4000 гривень офiцiйної зарплати? Але лiкар має вибiр — влаштуватися у приватну клiнiку, там офiцiйнi тарифи й вища за бюджетну зарплата. Тож не пiдiгравайте лiкарю-вимагачевi. Шанс працювати за фахом за гiдну зарплату менший у вчителя, у науковця, а його зарплата не бiльша за лiкарську. То чому вони повиннi вiддавати все зароблене “у кишеню”, переплачувати за медикаменти? Чому селянин, пенсiонер, будь-яка людина з невисоким заробiтком мусить брати непосильний кредит, щоб неофiцiйно платити за операцiю, за хiмiотерапiю, за мiсце в палатi?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...