facebook

Штрафи за непристебнутий пасок: українцям розповіли, скільки доведеться заплатити за новим законом

Голова Українського центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко в інтерв’ю повідомив про повторне подання законопроекту про підвищення штрафів за водіння з не пристебнутим ременем

За його словами, закон вже подавався до Верховної Ради, проте був відхилений, оскільки в залі не була присутня достатня кількість депутатів.

«Ми очікуємо, що Верховна рада повинна розглянути законопроект, який передбачає підвищення штрафів з 51 до 510 гривень, тобто в 10 разів», – повідомив Шевченко, передає «Авто24».

При цьому, минулого разу штрафи хотіли підняти до 850 грн, однак цього разу підняли їх всього в 10 разів-до 510 гривень.

«Минулого року цей законопроект не набрав достатньої кількості голосів. Тоді багато депутатів вже були на відпочинку. Ніхто не виступав проти, але законопроект був відхилений і ми зареєстрували його знову. Це той самий текст, який пройшов комітет, який був підготовлений до другого читання і навіть з трохи меншим штрафом (тоді пропонувалося збільшення до 850 грн)», – додав Шевченко.

Раніше повідомлялося, що українські парламентарії ввели нові правила, за порушення яких штрафуватимуть: “тепер каратимуть за викидання сміття в недозволеному місці, тобто, повз урн. Доповнення до законопроекту, прийнятого ще в 2017 року, розробили народні депутати. Правда, не зовсім зрозуміло, хто саме буде «ловити на гарячому» злісних порушників. Очевидно, це повинна буде робити поліція, у якої і без того роботи предостатньо”, – йдеться повідомленні.

У проекті документа вказується, що за викидання сміття повз урну українцям доведеться викласти від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 850 грн). А за повторне порушення штраф збільшиться від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...