facebook

У Зеленського прийняли доленосне рішення: українців звільнять від податку, розкрито подробиці

Володимир Зеленський і його команда планують звільнити підприємців від єдиного соцвнеску (ЄСВ) за певної умови

Про плани по розробці відповідного законопроект в інтерв’ю Цензор. Нет розповів радник новообраного президента Данило Гетманцев. За його словами, команда Зеленського планує дозволити не виплачувати ЄСВ фізособам-підприємцям, якщо вони не здійснюють діяльність

«Ми узгодили законопроект по ФОПам. З 2016 був прийнятий закон, коли навіть непрацюючі ФОПи повинні платити ЄСВ за мінімальною ставкою. Зараз їм приходять недоїмки, штрафи, пені у величезних сумах. Ми вирішили, що ми подамо законопроект, який звільнить їх від податку, нарахованого на діяльність, яку практично не здійснювали», – розповів Гетманцев.

При цьому він підкреслив, що таким чином команда Зеленського не планує заохочувати безвідповідальність.
«Ми виходимо з того, що виборці Зеленського – відповідальні люди і вони хочуть платити податки, і розуміють, що оподаткування – це не просто узаконений грабунок, а що від цього залежить в тому числі і якість доріг, інфраструктура, освіта, медицина і багато іншого. І цей взаємозв’язок має стати для них очевидним», – підкреслив він.

Нагадаємо, радники Володимира Зеленського пообіцяли представникам Євросоюзу повернути кримінальне покарання за незаконне збагачення в Україні.

Про те, що команда новообраного президента планує скасувати скандальне рішення попередньої влади радник Зеленського з питань правоохоронної та антикорупційної політики Руслан Рябошапка розповів на брифінгу в Брюсселі під час зустрічі з чиновниками Євросоюзу.

«Це одна з наших першочергових ініціатив. Кримінальна відповідальність буде відновлена ​​за незаконне збагачення. Плюс ми запропонували додатковий інструмент, який дозволить нівелювати той негативний ефект, фактично амністію незаконно отриманих капіталів, яка відбулася завдяки рішенню Конституційного суду», – підкреслив Рябошапка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У свою чергу, радник Зеленського з міжнародних питань Олександр Данилюк нагадав про те, що це питання дуже важливе для успішної співпраці з МВФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...