facebook

“Тіло закопали, а самі ходили до церкви”: Моторошні подробиці жорстокої розправи підлітків над товаришем

Напередодні Великодня в містечку під Львовом сталася трагедія – троє підлітків через борг забили до смерті свого ровесника. Але цього їм видалося замало, тож фото вбитого товариша вони ще й виклали в Інтернет.

 

 

Та місцевих мешканців найбільше шокувало, як підозрювані у вбивстві поводилися згодом. Та й сума, з якої почав «рости» борг у кілька тисяч, і через який позбавили хлопця життя, була мізерною.

Невелике містечко Жовква біля Львова не може отямитися після шоку – троє місцевих хлопців катували свого ровесника в підвалі, не розрахували сили – забили, і, замість того, щоб викликати поліцію і «швидку», мовчки вирили яму на городі і скинули туди бездиханне тіло 17- річного Пашка. Це сталося в підвалі особняка одного з трійці підлітків, яких зараз підозрюють у вбивстві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мешканці Жовкви добре знали Валентина, Володимира і Мар’яна – двом з них по 17 років, одному – 15. Молодший і один сімнадцятирічний – місцеві, ще один – із сусіднього села. Кажуть, що вбитий Пашко був з неблагополучної сім’ї, жили в селі за Жовквою, батько недавно помер. На похороні Павло був, а після нього – зник. Втім, мама, старша сестра і брат не били на сполох, куди подівся хлопчисько. Кажуть, і так часто не давав про себе знати, їхав працювати в різні міста. Так було і цього разу. Про те, що хлопця вбили, рідні дізналися тільки через два тижні. Як, зрештою, і поліція. А ниточкою стало фото тіла, яке його знайомі випадково виставили в Інтернеті – зламаний телефон сам «відправив» фото в соцмережі. Цю версію озвучують сьогодні в поліції.

У жовківчан, тим часом, є кілька власних версій. Вони не заперечують, що, може бути, хлопці й фотографували побитого Пашка або його вже мертве тіло. Але поліції про вбивство розповіла, кажуть місцеві, їх подруга – дівчина одного з учасників побиття.

Вона прийшла до них у гості, побачила Павла чи то сильно побитим, чи то вже мертвим, – розповідають кореспондентові «Західного аргументу» місцеві мешканці. – Вони їй потім ще й розповіли, де закопали. І ось, перед Великоднем, вона вже не витримала і побігла в поліцію розповідати про це. Поліція швидко знайшла тіло – там, де вона і сказала. А ця трійця навіть не вдавала, що щось трапилося – жили, як раніше, навіть до церкви ходили.

Тіло вбитого товариша хлопці закопали за хатою.

Глибоку яму, щоб заховати тіло, викопали на задньому дворі великого особняка. Як батьки не помітили нелюдські крики з підвалу – невідомо. Кажуть, попри зовнішнє благополуччя, цими хлопцями їх батьки теж не дуже цікавилися.

Поки відкрито справу за статтею «умисне тяжке тілесне ушкодження». Хлопцям загрожує до десяти років у в’язниці. На допиті їх батьки плакали, непритомніли, але були й такі, що трималися спокійно. Місцеві мешканці кажуть – вони зі звичайних сімей, на відміну від неблагополучного Павла. Він минулого року закінчив 11 клас, але вчитися далі не пішов – сім’ї більше потрібні були гроші. Він народився, коли матері вже було за 40, а батько був років на 20 старший за матір.

Він чи то позичив гроші у цих хлопців – 150 гривень, чи вкрав телефон. Кажуть різне, – розповідає одна з мешканок Жовкви, паніСофія. – Загалом, поставили його на лічильник – або повертай, або буде «капати». Накапало 12 тисяч гривень, почали вимагати віддати. У нього, звісно, стільки грошей не було – почали бити, забили до смерті.

Жовківчані шоковані подією адже сталося все напередодні Великодня.

Люди бачили цих хлопців в церкві вже після вбивства – недавно, – шепочуться в Жовкві. – Тобто, їм взагалі все одно було, що людину замордували – ходили, як ні в чому не бувало.

Провину хлопці визнали, але каятися в скоєному не поспішають. Незабаром для них оберуть запобіжний захід.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...