facebook

У Дніпрі лікарі рятують школяра, в якого в руках вибухнув великокаліберний патрон (Відео)

Дніпровські лікарі намагаються врятувати життя 15-річного підлітка. Хлопець зазнав численних осколкових уражень. Хотів розібрати набій – як той раптом вибухнув. Тим часом поліція намагається з’ясувати – звідки в руках у потерпілого взялася небезпечна знахідка.

“Вибухнула куля. Де її взяв? На вулиці. Розміром, як вказівний палець приблизно”, – Данило після операцій отямлюється в реанімації обласної лікарні. У нього в руках розірвався великокаліберний патрон – на правій руці відірвало чотири пальці, уламки влучили в шию, груди, ноги, посікли обличчя і потрапили в ліве око.

“Другий день народження. Тому що міг залишитися і без очей, і в ділянці шиї витягли великий осколок, який міг травмувати судини. Вони дуже великі, і протягом 30 хвилин міг померти, могли вже не довезти до клініки”, – розповідає завідувач відділення Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Олексій Мохов.

15-річний школяр розповідає, що на небезпечну знахідку натрапив на вулиці, приніс на подвір’я і там намагався розібрати.

“Я почув, щось гупнуло. Чую, хтось кричить: “Допоможіть!” Я вийшов на сусідню вулицю, бачу, хлопчик сидить на огорожі, тримає руку, фаланг пальців немає. Мама ззаду стоїть і тримає йому шию, кров текла”, – згадує сусід.

Як саме вибухонебезпечний предмет потрапив у руки підлітка – нині з’ясовує поліція. За попередніми даними, це був великокаліберний патрон.

“Це патрон калібру 12,7 мм. Усі фрагменти доправлені на експертизу. Будемо проводити перевірку, звідки хлопчик міг узяти цей патрон, де саме він був знайдений, чому там ці патрони були залишені. Чи це був один патрон, чи, можливо, є якась схованка. Будемо проводити перевірку”, – звітує речник ГУ НП області Ганна Старчевська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці розслідують справу за статтею “недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...