facebook

Чоловік помер від сказу після укусу вівчарки

Житель Кіровоградської області, якому після укусу собаки за нижню губу було встановлено клінічний діагноз “сказ”, помер у лікарні. Про це УНН повідомляє з посиланням на тижневий звіт – з 15 по 21 квітня, оприлюднений Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я.

За даними епідрозслідування встановлено, що чоловік, 65 років, житель Петрівського району Кіровоградської області, який гостював у родичів в місті Жовті Води Дніпропетровської області,

“19 квітня 2019 року, після виникнення у постраждалого характерних симптомів та отримання від родичів інформації щодо факту покусу хворого, йому було встановлено клінічний діагноз “Сказ”. 19 квітня 2019 року хворого було доставлено до Петрівської Центральної районної лікарні, де, незважаючи на інтенсивні реанімаційні заходи, він помер на наступний день”, – йдеться у звіті.

Для лабораторного підтвердження діагнозу сказу у померлого відібрано та надіслано для дослідження патологоанатомічний матеріал.

Епідеміологічним розслідуванням встановлено, що 7 березня 2019 року хворого за обличчя – нижню губу – вкусила домашня вівчарка, яка згодом пала та була захоронена власником. За медичною допомогою з приводу укусу постраждалий не звертався, про загибель собаки в службу ветеринарної медицини не повідомив.

В осередку хвороби організовані та проводяться протиепідемічні та протиепізоотичні заходи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...