facebook

Головну вимогу виборців до Зеленського втілять у життя: тарифи знизяться

В Кабміні заявляли, що підстав для подорожчання газу з 1 травня не було, адже вже кілька місяців газ на європейському ринку тільки дешевшає. З цієї причини промисловість почала купувати газ дешевше, а, відповідно, населення також має право платити менше. Уряд зажадав від НАК “Нафтогаз України” продавати газ з урахуванням його здешевлення, після чого 3 квітня було прийнято відповідну Постанову №293.

 

Проте “Нафтогаз” явно не бажав враховувати інтереси українців, після чого, 17 квітня, на засіданні Кабміну був поставлений ультиматум терміном на тиждень: або ціна на газ для населення знижується, або керівництво “Нафтогазу” буде звільнено. У відповідь на нього 22 квітня “Нафтогаз” анонсував зниження вартості газу.

Газова компанія разом з урядом розробила новий механізм визначення регульованої ціни – він дасть можливість не тільки уникнути збільшення вартості газу, але також знизити її до роздрібного рівня в 8247 грн. за тис. кубометрів. В майбутньому ціна на газ буде змінюватися за даним алгоритмом: кращі умови на світовому ринку – нижча ціна для населення, а для високих розцінок буде запобіжник.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив: “Я поставив жорстку умову монополісту «Нафтогазу» знизити ціну на газ. Врешті-решт вони прийняли рішення, що йдуть на зменшення цін на газ. Поки в травні – мінус 300 грн. Ринки падають, я думаю, ця динаміка продовжиться. Це гарна новина. Я радий, що у них запанував здоровий глузд”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У той же час “Нафтогазу” було поставлено завдання наростити обсяги видобування українського газу, однак є підозра, що і на цей раз без ультиматумів не обійдеться. План минулого року по вкладенням в український газовидобуток був провалений.

Гройсман підкреслив: “Це другий раз, коли я поставив жорстку вимогу перед “Нафтогазом”. Третього разу не буде. Тому нехай працюють на країну і збільшують видобуток українського газу, нехай шукають дешевий газ по всьому світу, щоб українці отримали його дешевше”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...