facebook

Заборонені соціальні мережі. Наслідки від їх використання

 

В епоху інформаційних технолій вже не варто й нагадувати про розвиток злочинності в мережі Інтернет. Особливо, у період, коли в нашій країні триває інформаційна війна. Пройшло вже близько 2 років, як діє в Україні заборона на використання деяких соціальних мереж через їхнє російське походження. На початках це викликало хвилю невдоволення серед українців. Мовляв, то були зручні та такі популярні сторінки. Та минув час, і зараз кожен знайшов для себе якусь альтернативу та іншу платформу.

У той час українці не задумувались про те, чому влада ухвалила таке рішення. Проте воно виявилось розумним та правильним. Вже зараз ми розуміємо про те, що у заборонених соціальних мережах пропагують сеператиські ідеї та поширють негативну інформацію. А усі наші особисті дані можуть оброблятися спецслужбами східного агресора. А все це може стосуватись не тільки сторінки однієї особи, а й онлайн-сервісів цілих компаній та навіть офіційних сайтів держав. Тому такий вид злочинів має опрацьовуватись глобально. Питання кібербезпеки громадян може бути маловідомим через недостатню увагу самих людей. Очевидно, що часто українці потерпають від кібезлочинців, проте не завжди роблять щось для того, аби вберегтися надалі. Тому об’єктом зловмисниківі може стати будь-який користувач мережі Інтернет, який байдуже ставиться до власної безпеки чи взагалі не знає, що це таке.

Ця проблематика є надзвичайно важливою насамперед на державному рівні. Всі мережі, в яких зловмисник може знайти потрібну йому інформацію, поширити вірус чи спам, – знаходиться під загрозою. Агресор усіма шляхами намагатиметься пошкодити Інтернет-простір країни. Та й випадків, коли від таких зловмисників потерпали, більш ніж достатньо.

Нагадаємо, що для того, аби вберегти інтернет-сторінки потрібно:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– надійно захищати особисту інформацію;

– вигадувати надійні паролі та нікому їх не передавати, пароль має містити принаймні 8 знаків, це можуть бути комбінації літер, цифр і символів;

– не виикористовувате різні паролі для всіх важливих облікових записів, як-от електронної пошти й інтернет-банкінгу;

– використовувати захищені та перевірені мережі;

– перевіряти свої облікові записи;

Та на завершення основна порада: потрібно перестати використовувати заборонені в Україні російські соцмережі та програмні продукти, тому що їх заборонили, задля нашої безпеки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...