facebook

На Запоріжжі, не виходячи з коми, від ботулізму помер чоловік

У Запорізькій області помер чоловік з діагнозом ботулізм. Про це повідомляє УНН з посиланням на Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України.

Так, 14 квітня до реанімації спеціалізованої медико-санітарної частини №1 МОЗ України у місті Енергодар у важкому стані доставили мешканця міста 1987 року народження з симптомами, характерними для ботулізму, – порушення функції зору, порушення мови, нудота, численна блювота, сухість у роті, біль в епігастральній області.

При госпіталізації чоловіку було встановлено діагноз “Ботулізм. Важкий перебіг”. Того ж дня постраждалому ввели протиботулінічну сироватку, після чого транспортували до реанімації обласної інфекційної клінічної лікарні Запорізької облради.

“З моменту госпіталізації постраждалий перебував у стабільно важкому стані, підключений до апарату штучної вентиляції легенів. 19.04.2019 року о 09:35 постраждалий помер, не виходячи зі стану медикаментозної коми”, – прокоментували в лабцентрі.

У ході проведення епідеміологічного розслідування було встановлено, що чоловік напередодні вживав в’ялену тарань, виготовлену в домашніх умовах зі свіжої риби, яку виловили з річки Дніпро в районі річкового порту міста Енергодар.

За результатами лабораторних досліджень в промивних водах від хворого ботулотоксин не виявлено.

“Заключний діагноз “Ботулізм клінічний, важкий перебіг. Летальний результат” потерпілому встановлено на підставі характерних для ботулізму клінічних симптомів”, – зазначили у лабораторному центрі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...