facebook

Верняєв обіймає росіянина – в Facebook не зрозуміли, що це було (ФОТО, ВІДЕО)

Олімпійський чемпіон Ріо 2016 український гімнаст Олег Верняєв відсвяткував свою перемогу в обіймах російського суперника Давіда Белявського, котрий посів третє місце у вправах на паралельних брусах.

CqAN0FaXYAAq0_a

Після розподілення медалей у гімнастиці на паралельних брусах на Олімпійських іграх 2016 на п’єдестал пошани піднялися українець Олег Верняєв та його візаві із Росії Давід Белявський. Спортсмени палко привітали один одного, по-товариському обійнявшись. Історичне фото обійм українця й росіянина набуло чималого розголосу в соціальних мережах та на російських мас-медіа, мовляв, Україна і Росія не вороги, а війна на Донбасі – це суто проблеми українців. Неоднозначно сприйняли звітну світлину й вітчизняні прихильники спорту, звинувачуючи Верняєва мало не в зраді, адже який він “патріот”, обнімаючись з представником країни-ворога?

Власне, з цього приводу влучно висловився екс-головний редактор сайту Трибуна Олександр Ткач: – Так є перша золота медаль в України чи ще чекати? А то я не дуже зрозумів. Верняєв  не зовсім кошерний українець, виявляється – не на те підписаний в соцмережах і не з тими фотографується, та ще й донецький. Там взагалі справжні повноцінні українські патріоти в збірній є? А то, може, і не варто чекати взагалі. А може, хоча б за півмедалі зарахуємо, як у шахах? Зате перемога над москалями буде вважатися за 1,5 золота – так і наженемо відставання, – іронізує журналіст.
giphy

А ось що думають з цього приводу користувачі Facebook: – Плювати на золоту медаль. Нехай пі**** в Росію обійматися з товаришами з російської армії. Нам не можна дозволяти йому і таким, як він створювати картинку для світової громадськості, типу, Росія нас навмисно вбиває. – Коли пишуть деякі про спортивну поведінку – це від незнання того, що супернику можна просто потиснути руку, чисто протокольно. А обійми, вітання і цілування – це тільки за особистою ініціативою. – Ви що хочете щоб ми були такими ж дикунами як мордорці? Це спорт, а не політика. Люди знали один одного десятиліттями і тепер за плешивого карлика і його кліки треба посилати всіх хто народився в Раші – так чи що?  Власне, раніше подібним товариським фото з Олімпіаді 2016 відзначилися вітчизняні тенісисти, котрі не поцуралися зробити спільну світлину зі своїми колегами із Росії.

rus-ukr_vs

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що напередодні Олімпійських ігор українські атлети потрапили в гучний скандал, через інтерв’ю одному з російських телеканалів. Тоді, за сюжетом Росії 24, наші спортсмени співчували росіянам, що їх “несправедливо” дискваліфікували зі змагань у Ріо.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...