facebook

Школярку спалили заживо на даху школи: деталі скандальної розправи, “мурашки по шкірі”

Нусрат Джахан Рафі облили гасом і підпалили в її школі в Бангладеш після того, як дівчина поскаржилася на домагання директора

 

 

Відчайдушна рішучість Нусрат в боротьбі проти сексуального насильства, її смерть, все, що сталося, об’єднало жителів Бангладеш і привернуло увагу до вразливості жертв сексуальних домагань в цій консервативній країні.

Нусрат було 19 років. 27 березня вона розповіла, що директор її релігійної школи запросив до себе в кабінет та кілька разів без згоди дівчини доторкнувся до неї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дівчина того ж дня розповіла про інцидент родині і подала заяву в поліцію. Але поки вона у сльозах розповідала, що сталося, офіцер знімав її на телефон. Запис швидко опинився у місцевих ЗМІ та в соцмережах.

Після заяви, директора школи заарештували. На вулиці одразу зібрався натовп, що звинуватив в усьому Нусрат і вимагав звільнити директора.

Родина дівчини усвідомлювала небезпеку, але 6 квітня Нусрат довелося піти до школи на іспит. ЇЇ супроводжував старший брат, якого в приміщення школи не пустили.

У школі незнайомі дівчата попросили Нусрат піднятися на дах, мовляв, там б’ють її подругу. Її обступило п’ятеро людей в паранжі и вимагали забрати заяву. Після відмови, дівчину облили гасом і підпалили.

Поліція припускає, що смерть хотіли виставити як самогубство. Але від опіків постраждало тільки 80% тіла Нусрат, тому вона встигла розповісти, що з нею сталося. Заяву вона записала на телефон брата:

“Вчитель чіпав мене, я буду боротися з цим злочином до мого останнього подиху”.

Вона стверджувала, що впізнала в нападниках студентів своєї школи.

10 квітня дівчина померла, лікарі не змогли її врятувати. На похорон Нусрат приїхали тисячі людей.

Поліція арештувала 15 підозрюваних. Директор школи знаходиться під арештом. Офіцера, що знімав дівчину на камеру, зняли в посади.

Прем’єр-міністр Бангладеш Шейх Хасина зустрілася з родиною Нусрат і пообіцяла, що винні будуть покарані.

“Нікаби, паранджі, та навіть залізні сукні, якби такі були, не зупинили б насильників”, – пише на сторінці Бенгальської служби BBC в Facebook Ановар Шейх.

Тільки за минулий рік в Бангладеш за офіційними даними було 940 зґвалтувань. Реальна їх кількість набагато більше.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...