facebook

РФ відмовилася підтримати ініціативу України оголосити “великоднє перемир’я”

Конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу пасхального перемир‘я завершилась безрезультатно. Про це заявила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

“6 годин сьогодні тривала скайп — конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу пасхального перемир‘я. Переговори тільки-но завершилися. Безрезультатно. РФ відмовилася підтримати ініціативу України оголосити перемир‘я на свято, відмовилася взяти відповідальність за дотримання тиші на Донбасі”, — йдеться у повідомленні.

“Нагадаю, що під час візиту президента Порошенка до своїх колег — канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Емануеля Макрона, — лідери нормандського формату підтримали ініціативу оголошення режиму тиші і пасхального перемир’я,про що було домовлено на останній зустрічі в Мінську”, — додала вона.

Ірина Геращенко додала, що під час скайп-конференції на зв’язок так і не вийшов Борис Гризлов.

“Сьогодні на скайп-конференції так і не з‘явився представник РФ в ТКГ Б. Гризлов, російську сторону представляв дипломат Кульмугамедов. РФ категорично відмовилася взяти на себе гарантії дотримання режиму тиші, вчергове повторивши кремлівські тези про ” громадянську війну, внутрішній конфлікт” і необхідність “прямого діалогу” з ОРДЛО. РФ не змінює своєї тактики і виборчі перегони в Україні та їх можливі наслідки не роблять її поступливою“, — повідомила Геращенко.

Вона пояснила, що “Пасхальне перемир‘я мало вступити в силу 19 квітня опівдні. Представник України в ТКГ Є. Марчук звинуватив в зриві домовленостей Росію і її президента В. Путіна, який не зацікавлений в деескалаціі і закінченні війни на Донбасі. Й немає жодного сигналу, щоб РФ готова була змінити позицію, навпаки, чекає послаблення України і все для цього робить”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...