facebook

Дівчата, це треба побачити: як змінився ідеальний чоловік за 150 років

Сьогодні ідеалом є чоловік з накаченими м’язами і твердими кубиками пресу. Але так було не завжди. Графічний дизайнер з Піттсбурга Микола Ламм створив серію картинок, показавши, як змінювалися ідеали чоловічого тіла за останні 150 років. В цьому останньому проекті він використовував тривимірне комп’ютерне моделювання. Про це повідомляє Bored Panda.

 

 

Всього Ламм продемонстрував 5 типажів чоловіків з різних епох.

Так 1870-ті були справжньою ерою товстунів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Адже широка талія символізувала багатство і процвітання.

Існував навіть клуб для товстунів в Коннектикуті. Туди могли вступати люди, які важили хоча б 90 кілограмів.

Однак, на початку ХХ століття клуб закрили, оскільки публічне сприйняття чоловічого тіла почало змінюватися, особливо в зародку Голлівуду. Актори повинні були бути стрункими, оскільки камера часто робила їх більше, ніж вони були насправді.

1930-ті роки перший, ранній голлівудський ідеал.

Пік цієї тенденції припав на шістдесяті роки, тоді стрункість була найбільш бажаною формою чоловічого тіла.

Наявність тіла, що прагне до мезоморфії, означало володіти найсприятливішою особистістю з такими рисами, як сміливість і любов до ризику.

1960-ті – дуже худі чоловіки.
“В 1960-х красиві тіла не були дуже важливі. Молоді американці і деякі не дуже молоді покладалися на драматичний одяг та масу волосся більше, ніж на ідеальні виміри, щоб виразити індивідуальність і сексуальність”. – Лінн Лучано, автор книги “Добре виглядати, образ чоловічого тіла в сучасній Америці”

1980-е супернакаченний чоловік.

Ламм пояснює це популярністю клубів здоров’я і тренувань. Бодібілдінг став масовим, так як герої бойовиків, включаючи Арнольда Шварценеггера, Сильвестра Сталлоне і Жан-Клода Ван Дамма, продемонстрували величезні опуклі м’язи в серії дуже прибуткових блокбастерів.
З 90-х і до сьогодні ссучасний чоловік має міцні руки і груди, але не дуже м’язистий, спортивний, а ще – рельєфний прес.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...