facebook

Замість допомоги – медаль: поранені українські герої отримають від Міноборони нову відзнаку

В оборонному відомстві прийняли рішення про створення нової відзнаки для поранених на Донбасі військових. У Збройних силах України вирішили запровадити нову медаль — “За поранення”.

 

Про це повідомляє Головне управління розвитку та матеріального забезпечення ЗСУ у Facebook.

Відзначається, що на зворотньому боці медалі буде напис “За жертву крові в боях за волю України”.

При цьому в оборонному відомстві зазначили, що кількість отриманих поранень визначатиметься “гілочками”, що закріплюватимуться на стрічці та планці медалі. Легкі поранення позначатимуть білою або срібною, тяжкі — жовтою або золотою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до рішення відомства нагороджувати цієї відзнакою буде особисто міністр оборони, або ж людина, спеціально призначена міністром.

Варто нагадати, що великі блакитні очі, сповнені суму, світле волосся і медаль загиблого на фронті батька – саме такою вперше побачили її українці. Донька покійного героя, котрий віддав життя за свою батьківщину, буквально за кілька днів стала справжньою сенсацією. Щоправда, приводів для радості замало.

Ще у травні, під час церемонії нагородження учасників АТО у Кіровограді, вона отримала медаль замість рідної людини, яку більше ніколи в житті не побачить.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...