facebook

Водії отримають тисячу євро за продаж свого старого авто: подробиці

Міністр навколишнього середовища зробив важливу заяву про нагороди для водіїв і старих авто, які завдають непоправної шкоди екології

 

 

«Потрібно допомогти людям відмовитися, і ми вважаємо, що ця мотивуюча цифра повинна бути близько тисячі євро, при відмові від старого автомобіля і покупку нового», – заявив міністр екології Литви Кястутіс Мажейка.

Так, Кабінет міністрів Литви дозволив виділити на програму по зменшенню кількості старих авто в країні 30 мільйонів євро. Згідно із законом, кожен житель країни, який відмовився від свого старого авто замість нового, отримає тисячу євро і пільги на громадський транспорт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, чиновникам і органам самоврядування, які придбають замість старого забруднюючого транспорту новий на природному газу або водні, виплатять 30 мільйонів євро.

Водночас, адміністрація п’яти найбільших міст країни отримає по 20 мільйонів євро, якщо обмежить пересування авто на дизельному паливі в межах мегаполісу. Також відомо про фінансове заохочення громадян, які замінять дров’яні печі на теплові насоси або підключаться до централізованого опалення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...