facebook

Комаровський розніс в пух і прах рекомендації сімейних лікарів: турбуюсь про майбутнє ваших дітей

Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми “Школа доктора Комаровського”. Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про користь валер’янки для дітей.

 

 

“Запитання: Здрастуйте, доктор. У мене таке питання. Наш сімейний лікар призначив по 2 краплі валер’янки на ніч нашому малюкові — для кращого сну і зняття кольок… Дитині 7 днів всього лише… чи Можна це робити? І скажіть, що буде якщо дитині дали не 2 краплі, а 4?

Відповідь: Відповідаю вам тільки тому, що реально турбуюсь про майбутнє вашої дитини. По-перше, вам потрібно терміново вивчити тему кольок на сайті komarovskiy.net, а також терміново шукати лікаря, який має відношення до цивілізованої медицини. Якщо лікаря знайти не вдасться, то тоді вам доведеться набагато активніше та глибше вивчати основи медичних знань самостійно. По-друге, запам’ятайте, що кольок у дитини 7 днів не буває, а валеріана не має ніякого відношення до лікування дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А що стосується вашого питання про те, що буде, якщо дитині дати не 2 краплі, а 4, то, швидше за все, нічого серйозного не станеться. Але все ж таки звертаю вашу увагу на те, що батьки дуже часто, виконуючи призначення лікаря, з благих спонукань збільшують дозу, вважаючи, що так швидше допоможе. Природно, така самодіяльність чревата наслідками і навіть небезпечна для малюка. Загалом, припиніть експерименти над дитиною і вчіться догляду за вашим новонародженим.

І, по-третє: якщо дитина 7 днів від народження неспокійно поводиться і не може нормально спати, то проблема зовсім не в коліках, яких у неї просто фізіологічно ще бути не може, а в ненормальності навколишнього його середовища — неправильні параметри температури і вологості повітря, нераціональному режимі і невідповідному одязі. Вам потрібно зайнятися приведенням до нормальних показників навколишнього середовища. Успіху вам у навчанні і застосуванні знань на практиці!”, – написав Комаровський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...