facebook

Погіршення пам’яті, депресії та перевтома: ці продукти знищують наш мозок

Продукти харчування можуть безпосередньо впливати на роботу мозку, стверджують вчені. А чи знали ви, які продукти можуть викликати порушення роботи головного органу та провокувати депресії?

 

Жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано діє на функції пам’яті. Приймати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним).

Алкоголь. Іспанські вчені встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, відрізняються більш низькою продуктивністю розумової роботи. За словами фахівців, це відбувається через те, що мозок питущих відчуває збільшене навантаження. Люди, які часто вживають алкоголь, більше перевтомлюються і як наслідок це спричиняє більшу напругу на нервову систему.

Жирне м’ясо. У ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Вчені стверджують, що у любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з епізодичною, просторовою і контекстною пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Смажені. Згідно з даними, опублікованими в Jama Neurology, що при частому вживанні класичної смаженої страви – картоплі фрі відбувається закупорка судин та підвищується ризик розвитку деменції.

Риба. не дивлячись на те, що ми часто чули лише про користь риби, втім, вчені кажуть, що це не зовсім так. Справа в тому, що деякі види риб акумулюють в собі речовини-забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Наприклад, тунець накопичує ртуть – дана речовина токсична для мозку і нервової системи.

З високим глікемічним індексом. Дослідження показують, що жінки які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти сприяють різкому зростанню рівня цукру в крові і збільшення вироблення в організмі інсуліну. Отже, з обережністю слідвідноситися до білого хліба, рису, пластівців та картоплі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...