facebook

Мамі новонародженої дівчинки потрібна пересадка серця

27-річна Діна Макарова з села Петрівка Роменська Гадяцького району на Полтавщині перебуває в реанімації столичного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова. Жінці потрібна термінова пересадка серця.

“Проблеми із серцем в Діни почалися 7 років тому. Їй поставили кардіовертер-дефібрилятор. Його заряду вистачило на 6,5 років. Торік Діна вийшла заміж і завагітніла. В жовтні їй поставили новий прилад. З навантаженням він не справлявся. Напади посилювалися. Більшу частину вагітності Діна перебувала в реанімаціях Полтави та Києва. Та дитя все ж виносила. 20 березня в Інституті ім. Амосова їй зробили кесарів розтин. Дівчина Лада народилася здоровою”, – розповіла Gazeta.ua Ірина Ніженець, кума батьків Діни.

“Після цього напади посилилися. Діні зробили операцію. Виявилося, що їх провокувала доброякісна пухлина. Видалити її не можна. Потрібна лише пересадка серця”, – додала вона.

Операцію погодилися зробити у Білорусі.

“На це потрібно 100 тисяч доларів. Батько Діни займається оформленням документів для Міністерства і збором грошей. Можливо, кошти на операцію виділять з бюджету. Але перевезення Діни, реабілітацію і проживання необхідно буде оплатити власними коштами. Їх у її родини немає. Тому звертаємося за допомогою до небайдужих людей. Благаємо допомогти врятувати життя Діночки”, – сказала Ірина Ніженець.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...