facebook

“Лягла на неї, імітуючи пристрасть”: навколо шкільного підручника вибухнув інтимний скандал

У мережі розгорівся скандал навколо рекомендованого Міносвіти України підручника літератури для 11-го класу. У книгу включили розповідь з описом гомосексуальних зв’язків.

 


Приводом для обурення стала розповідь письменниці з Івано-Франківська Тетяни Малярчук “Цвєтка і її я”.

“Міністерство освіти України, рекомендує!!! У мене шок, відсутність слів… Гомосексуальні жінки (лесбіянство) на думку Міністерства освіти України в тренді. Рекомендую, до читання шкільний підручник “Українська література” (11 клас). Батьки, запам’ятайте Ваші діти потрібні, на жаль тільки Вам, не знайдете час сьогодні, завтра буде пізно. Цікавтеся, приймайте участь, контролюйте, переглядайте, спілкуйтеся, пояснюйте, читайте, а головне не мовчіть – це Ваші діти, і їхнє майбутнє”, – написала у Facebook громадський активіст Оксана Федоренко.

Більшість користувачів обурила така література для підлітків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ніякої моралі, гидко читати!”, “До чого світ котиться!!!???”,”Це просто кінець…. Школи…”, “Не знаю…. Таке не для школи, для шкільного підручника це пошловато. Романи собі читати вдома це так, але в шкільному підручнику…..”, – пишуть ошелешені користувачі.

При цьому інші в коментарях вказали на той факт, що скандальний підручник є профільним, а не академічним. Багато хто навіть назвали Малярчук однією з кращих українських сучасних письменниць, а автора поста звинуватили в “дикунських поглядах”.

“Хайпанули ви на одній з найбільш кращих письменниць сучасності. Чомусь в світі її цінують, а у нас моралісти зафекали. Ще не скоро станемо цивілізованим суспільством з такими дикунськими поглядами “,” Я б не знала ні про письменницю, ні про її творчість якби не цей пост. До речі прочитала, і може я страшна або жахлива антимоллярна особистість, але він досить гармонійно написаний”, – пишуть в коментарях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...