facebook

“Дозволив красти президентським чиновникам без обмежень”: Юрист прокоментував рішення ВС щодо подачі декларації членами АП

Касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду визнав, що заступник глави Адміністрації президента не є посадовою особою державного органу і, відповідно, не повинен подавати електронну декларацію. Відповідне рішення опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

 

 

Суд підтвердив позицію попередніх судових інстанцій, згідно з якою посада заступника Глави Адміністрації Президента України не відносить його до суб’єктів декларування, на яких поширюється дія Закону України “Про запобігання корупції”.

Оскільки Адміністрація Президента України є допоміжним, постійно діючим органом, але не приймає рішень, обов’язкових для інших суб’єктів, які не здійснють державні владні управлінські функції, і не мають юрисдикції, поширюється на певну територію, а отже не є державним органом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А у заступника Глави Адміністрації Президента України відсутнє зобов’язання по подачі декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування згідно із зазначеним Законом.

Позов подала громадська організація “Громадський контроль” Ініціатива “в жовтні минулого року, яка вимагала від одного з заступників глави АП подати електронні декларації за 2015-2017 рік.

Як відомо, в Адміністрації Президента працює шість заступників Глави.

Як зазначив юрист і колишній політик Андрій Портнов: “У перекладі на просту мову – Верховний Суд офіційно дозволив ключовим президентським чиновникам красти без обмежень”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...