facebook

Як правильно святкувати Вербну неділю і що потрібно зробити в цей особливий день кожному

З приходом весни християни зможуть насолодитися добрими весняними святами, до числа яких належить і Вербна неділя.

 

 

У 2019 православний світ відзначатиме її вже в середині квітня. У цей день віруючі згадують про події, які відбувалися на світанку християнства. Експерти пропонують вам дізнатися, чим знаменний цей день, якого числа настане Вербна неділя і які традиції свята. Джерело.

Історія свята

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Історія бере початок з земного життя Христа. У Вербну неділю Син Божий увійшов в Єрусалим верхи на ослі. Цим жестом він показав людям, що прийшов з миром і має намір нести тільки світло і добро. Якби Христос в’їхав верхи на коні, це б означало, що він прийшов з війною.

На той момент про Месію знали багато, адже слава про нього розходилася по всіх куточках землі. Люди знали, що Христос здатний творити справжні чудеса: зцілювати хворих, воскрешати мepтвих, позбавляти від чyми, повертати слiпим зір. Жителі Єрусалима чекали приходу Спасителя, адже це означало, що тепер в місті буде панувати мир і щастя.

Висловлюючи свою любов і захоплення, люди вистилали дорогу перед Христом пальмовими гілками. Адже в той час лише царі і знатні люди могли отримувати такі почесті. Жителі міста радісно вітали Христа, вважаючи, що тепер він буде ними правити.

У нашій країні складно знайти пальмові гілки, тому їх замінили гілками верби.

Вербна неділя в 2019 році

Вербна неділя, або, інакше, вхід Христа до Єрусалиму, споконвіку святкується перед заключним тижнем Великого посту. Визначити дату святкування дуже легко, для цього достатньо знати дату Христового Воскресіння. У 2019 Великдень настане 28 квітня, а значить, вхід Господній в Єрусалим буде відзначатися віруючими на 7 днів раніше – 21 квітня.

У цей світлий день церковнослужителі закликають всіх відкласти мирські справи і присвятити час молитвам. З цим не повинно виникнути проблем, адже свято припадає на недільний день. Важливо не порушити традиції святкового дня, щоб стати ближче до Господа. Церквою виділяються наступні заборони:

заборонено лаятися, насміхатися і заподіювати зло іншим;
заборонено займатися побутовими справами, відволікаючими від молитов і духовних занять;
заборонено веселитися, розпивати aлкoголь і відступати від пісного меню;
заборонено дивитися розважальні передачі.

Все інше, якщо воно не суперечить церковним законам, робити не забороняється.

Традиційно вранці 21 квітня 2019 року віруючі зберуться в храмах на святкову літургію, щоб вознести молитви Господу і всім святим, освятити вербові гілки і поставити свічки за здоров’я і щастя в житті. Священнослужителі нагадують, що верба, принесена до церкви, не повинна зриватися поруч із цвuнтaрем. Букети освяченої верби тримають в будинку рік. Вони служать оберегом від злuх людей, хвороб і життєвих проблем. В основному їх тримають за іконами.

У весняне свято допускається святкова вечеря в колі близьких. Дозволено внести в пісний раціон рибу нежирних сортів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...