facebook

Пенсіонерка на Сумщині згоріла у власному дворі, коли палила суху траву

На Сумщині під час спалювання сухої трави загинула 81-річна пенсіонерка.

Як повідомили УНІАН у відділ комунікації Нацполіції в Сумській області, трагедія сталася 3 квітня в селі Вовківці Роменського району. Згідно із повідомленням, 81-річна жінка загинула на власному обійсті під час випалювання сухої трави внаслідок необережного поводження з вогнем.

Під час огляду тіла загиблої поліцією, попередньо, слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направлене на експертизу для встановлення причини смерті.

«Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», – зазначили в поліції.

Тим часом, за останній тиждень це вже третя смерть на Сумщині від вогню внаслідок спалювання сухої рослинності. Зокрема, на минулому тижні у Краснопільському районі чоловік отримав чисельні опіки та помер від них у реанімації Сумської обласної клінічної лікарні. А в с. Гаврилівка Роменського району під час спалювання сухої трави три дні тому теж загинула пенсіонерка.

Поліція нагадує громадянам про заборону спалювання сухої трави, бур’янів, листя на території України. Від таких підпалів щороку в державі гинуть люди, знищуються ліси, будівлі, сільгосптехніка, руйнуються екосистеми. За самовільні підпали людина може отримати і адміністративне стягнення – від 170 до 340 гривень штрафу, посадова особа – від 850 до 1190 грн. Якщо це буде в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, то палію загрожує штраф від 340 до 680 грн для звичайних людей і від 1190 до 1700 грн – для посадовців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...