facebook

У Миколаєві 15-річна дівчина залишила місячну доньку п’яній бабусі і поїхала на два тижні в Одесу

У Центральному районі Миколаєва 15-річна дівчина народила здорову дитину, але не витримавши виконання батьківських обов’язків, продовжила вести розгульний спосіб життя.

Варто відзначити, що дівчина з дуже раннього віку почала вести розгульний спосіб життя: вживати алкогольні напої, спілкуватися з компанією з сумнівним минулим і ін. Двічі була оголошена в розшук поліцією, тікала з дому і не підтримувала зв’язок з матір’ю. Після чергового повернення додому виявилося, що дівчина вагітна.

Народивши, вона не витримала обов’язків які на неї звалилися і вирішила поїхати в Одесу, але нікому не сказала і залишила місячну доньку з матір’ю. Коли небайдужі городяни повідомили про ситуацію в службу у справах дітей адміністрації Центрального району, то в ході виїзного рейду спільно з представниками поліції в будинку за місцем проживання перебувала бабуся в стані алкогольного сп’яніння (3 проміле), яка ледь тримала на руках немовля.

Дівчинку одразу ж вилучили і помістили в Миколаївську дитячу обласну лікарню. Відзначимо, що бабуся приходила до дівчинки тричі, і кожного разу в неадекватному п’яному вигляді провокуючи конфліктні ситуації. Тільки після 2-х тижнів відсутності молода мати вирішила повернутися додому.

З дівчиною була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо подальшої долі її і дочки. Зараз служба у справах дітей адміністрації Центрального району займається підготовкою документів для надання повної цивільної дієздатності молодої матері, щоб дівчина мала всі можливості влаштуватися на роботу, підготувати належні умови проживання та виправити власну поведінку.

Надалі дитина буде влаштована в Миколаївський обласний будинок дитини терміном на 6 місяців. Саме за цей час 15-річна мати може вжити необхідних заходів для поліпшення умов проживання, щоб повернути дочку і виховувати її в родинному теплі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...