facebook

На Житомирщині керівництво інтернату судитимуть за експлуатацію вихованців

У Житомирській області директора будинку-інтернату, його доньку та зятя судитимуть за експлуатацію вихованців з особливими потребами. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області, передає УНН.

Директора будинку-інтернату, що в Житомирському районі, а також його доньку та зятя, які працювали вихователями, обвинувачують у тому, що вони неодноразово, протягом тривалого часу використовували вихованців інтернату для трудової експлуатації.

Зокрема, підопічних з особливими потребами, 1983, 1988, 1992 та 1994 рр народження, керівник інтернату передавав своїй доньці та зятю, який вже на власному автомобілі відвозив їх на різні об’єкти для виконання фізично важких робіт.

Вихованці інтернату вимушені були на ринку розвантажувати розфасовану у мішки цибулю, у лісі вантажити зрізану деревину, на присадибних ділянках розкидати чорнозем, переносити пісок та будівельні матеріали, виконувати інші роботи під час ремонту приміщень та у квартирі зятя директора інтернату.

Правоохоронці завершили досудове розслідування. Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 149 КК України (Торгівля людьми, здійснення іншої незаконної угоди, об’єктом якої є людина, щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою, службовою особою з використанням службового становища, від якої потерпілі були у матеріальній та іншій залежності) затверджений та скерований до суду.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...