facebook

Тисяча гривень та “селфі” з Гарантом: поліція порушила кримінальне провадження проти методів нардепа

Із наближенням дня виборів випадки щодо факту підкупу виборців фіксуються все частіше. Рівненщина, Одеса, Київ – хвиля здіймається у різних містах країни. На черзі – питання покарання одного з народних депутатів, проти якого вже відкрито кримінальне провадження. 

 

 

Спочатку – зобов’язання за гроші, потім – проплачений мітинг

Протизаконний факт був зафіксований у Святошинському районі – в приймальні нардепа Олександра Третьякова головному свідку пропонували тисячу гривень за голос.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“За моїм депутатським зверненням щодо фактів підкупу виборців народним депутатом Олександром Третьяковим та його командою на користь Петра Порошенка відкрито кримінальне провадження. Під час допиту у якості свідка було надано інформацію про організаторів даного злочину. За наявною інформацією, в приймальні нардепа Третьякова по вул. Ромена Ролана, 4, пропонували підписувати “Особисте зобов’язання” та “Анкету”, брали паспорт, ідентифікаційний код, також робили фото “майбутніх агітаторів” на тлі банеру діючого Президента. За це людям обіцяли заплатити 1000 грн”, – зазначає депутат Київради Прохор Антоненко.

Як повідомили в Нацполіції, справу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 160 ККУ “Підкуп виборця”. Згідно до положення статті, подібні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

“Керівництво слідчого відділу Святошинського управління поліції зобов’язано забезпечити належну організацію досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні, вжити заходів, направлених на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення, а також прийняття законного рішення”, – зазначив у відповіді на звернення начальник ГУ Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

Як повідомив Прохор Антоненко, нещодавно став відомий ще один факт підкупу, організований нардепом Третьяковим – участь у проплаченому мітингу на підтримку Порошенка.

“Ці факти так само будуть передані до правоохоронних органів. Ми й надалі будемо продовжувати боротьбу зі скупщиками!”, – підкреслив депутат Київради.

“До наметів стоять черги, а на столах – гори паспортів”

Як стверджують кияни, подібні випадки були помічені і в іншому районі столиці – на Виноградарі. Другий тиждень поспіль місцеві мешканці помічають біля агітаційних наметів цілі черги людей із документами в руках.

“Біля нашого ринку щодня розкладають намет за Порошенка. Я кілька разів на день проходжу повз неї і вже не раз бачила, що до наметів стоять черги, а на столах – гори вже зданих паспортів. Цілий ланцюг людей – більшість з них пенсіонери. Напевно, ж вони не просто за “спасибі” так залишають особисті дані і гарантують віддати свій голос. Це ж треба, нічому життя не вчить – за пару сотень продадуться, а розгрібати всій країні потім ще 5 років!”, – ділиться з нами Катерина Сергіївна, мешканка Подільського району.

У разі виявлення відкритих фактів підкупу виборців, потрібно звернутися до МВС України та Нацполіції, або ж напряму до спеціальної робочої групи МВС, що працює у цілодобовому режимі за номером (044)-254-97-56 або за електронною адресою [email protected].

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...