facebook

Погодинну оплату праці хочуть ввести в Україні: що потрібно знати

Про те, що в Україні роботодавцям, м’яко кажучи, плювати на те, як співробітники витрачають свій робочий час – не новина. Головне, щоб робота була виконана в строк. Завантажити роботою за теоретичною схемою ККД на виробництві, перебуває в тренді у роботодавців в Україні.

 

Робота «З 9 до 18» все частіше перестає з’являтися на ринку вакансій. Тепер всі хочуть платити від «виторгу» або від «обсягу». Іншими словами робоча доба монетизуються далеко не завжди на користь працівника.

В Україні роботодавцям давно пора переходити на погодинну оплату праці. Таку думку висловив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

“Якщо ми з вами хочемо спілкуватися з Європою, то швидше за все, ми будемо дивитися, в якому часовому поясі Європа перебуває, щоб не потрапити в дурне становище. Точно також, якщо ми подивимося на клуб найбагатших країн світу, то ми побачимо, що в переважній більшості існує погодинна оплата праці”, – повідомив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерт вважає, що українці «байдуже» ставляться до свого власного часу. Тому що завдяки українському законодавству, у свідомості у громадян є “робота” і “понаднормова робота”, яка повинна оплачуватися.

“Це якось і викликає-попрацюй на годину довше, ми потім тобі якось відзначимо. Якщо ми подивимося на працю європейця, то він точно знає, скільки коштує його годину. Не один день, а саме одну годину”, – заявив експерт.

Дорошенко додав, що потік українських мігрантів в Європі звикає до даної системи. І вони почнуть цінувати час, а коли повернутися в Україну перестануть працювати понаднормово.

“Для того, щоб зрозуміти, скільки громадянин отримує, необхідно зрозуміти, скільки працюють в кожній країні. Ми з вами, наприклад, звикли до того, що німці працюють більше всіх. Але це було раніше. А зараз, якщо ви подивитеся на кількість відпрацьованих годин, то німець працює на кілька годин менше, ніж житель східної Європи”, – пояснив Дорошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...