facebook

«Яд в тарілці українців»: з’ясувалася сумна правда про популярну страву

Курячий бульйон, який вважається дієтичним блюдом, може представляти справжню загрозу здоров’ю людини Так, лікарі-дієтологи радять зливати воду, в якій варилася курка, свинина або яловичина.

 

Справа в тому, що якість дуже часто кульгає і м’ясо, наколоте антибіотиками, гормонами і іншими аж ніяк некорисними речовинами, може бути для організму людини вкрай небезпечним.

У зв’язку з цим фахівці радять купувати відразу суповий набір або відокремлювати м’ясо від кістки і варити бульйон виключно на кістки. А ось м’ясо безпосередньо додавати в каструлю вже відварених в декількох водах (перший бульйон бажано злити).

Крім того, варто врахувати, що при захворюваннях нирок і подагрі білкову їжу взагалі краще не вживати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Слід зазначити, що Україні загрожує спалах небезпечної інфекційної хвороби, від якої в Європі померло вже кілька людей. Ця хвороба може завдавати істотної шкоди здоров’ю і навіть призвести до смерті, уражаються головний мозок і нервова система інфікованого. В особливій групі ризику знаходяться діти, вагітні та люди похилого віку.
В Україні зафіксовано 1 випадок захворювання на лістеріоз. Передбачається, що в країну бактерія лістеріозу потрапила разом з пачкою замороженої кукурудзи з Угорщини. Зараз цей продукт угорського виробництва активно вилучають з продажу в магазинах України.

Випадки захворювання на лістеріоз раніше були зафіксовані в Австрії, Данії, Фінляндії, Швеції та Великобританії. Відомо принаймні про 10-ти померлих в Європі від цієї хвороби.

В Україні лістеріозом захворіла жінка, яка купила пачку замороженої овочевої суміші. Випадок тільки один, але з огляду на, що у хвороби тривалий інкубаційний період – 70 днів, інфекціоністи вже забили на сполох. Кількість хворих може збільшитися. Небезпека інфекції в тому, що на лістеріоз можна легко заразитися, через харчові продукти, а ускладнення хвороби дуже серйозні, аж до летального результату.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...