facebook

“Це абсолютно незаконно”: Українцям дозволили не платити за газ за однієї умови

Міністр соціальної політики Олександр Рева пригрозив облгазам відкликанням ліцензії та закликав українців боротися з липовими газовими боргами в судах.  Він переконаний, що постачальники виставляють споживачам додаткові суми за 30 місяців попереднього періоду. Причому ці нарахування стосуються як для споживачів без лічильників, так і з лічильниками газу. Таким чином, газові борги багатьох українців є незаконними. І якщо це буде доведено в суді, тоді факт наявності заборгованості не зможе бути підставою для відмови в оформленні субсидії.

 

 

“Навіть тим людям, у яких є прилади обліку, постачальники донараховують суми не за лічильником, а з певним коефіцієнтом. Це називається «приведенням обсягів природного газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків». Умовно кажучи, людина спожила 100 кубічних метрів газу за лічильником, а їй виставляється рахунок за 130, з мотивацією приведення розмірів використаного природного газу до стандартних умов. Це абсолютно незаконно”, – додав міністр.

За умови відстоювання одержувачами субсидій своїх законних прав, незаконні дії деяких постачальників послуг жодним чином на них не позначаться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На даний момент існує 42 постанови НКРЕКУ, які забороняють облгазам робити такі нарахування. Завдання місцевих адміністрацій – забезпечити виконання облгазами цих постанов, через ті законні механізми, які сьогодні передбачені. Ігнорування постанов НКРЕКУ може привести, в кінцевому підсумку, до втрати ліцензії на продаж газу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...