facebook

В Україні виріс розмір лікарняних виплат: стала відома сума

Середньоденний розмір допомоги від держави з тимчасової втрати працездатності збільшився на 31,9%.

 

 

Середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності, яку надає Фонд соціального страхування України (ФССУ), становить 224,4 грн за підсумками 2018 року. Про це інформує прес-служба Фонду.

У повідомленні говориться, що сума зросла на 31,9%, або на 54,2 грн в порівнянні з 2017-м.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Збільшення середнього розміру компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному пов’язано з ростом мінімальної заробітної плати, а також загальним зростанням фонду оплати праці по країні”, – зазначає ФССУ.

Загальні витрати Фонду на виплату допомоги з тимчасової непрацездатності в порівнянні з 2017 роком збільшилися на 1,68 млрд грн (+ 27,7%) і становили 7,75 млрд грн.

Протягом минулого року Фонд профінансував виплати, враховуючи допомогу з тимчасової втрати працездатності, а також у зв’язку з вагітністю та пологами, для більш ніж 2,5 млн застрахованих осіб.

Прес-служба нагадує, що підставою для нарахування ФССЦ матеріального забезпечення є заява-розрахунок, яку подає роботодавець. З 1 жовтня 2018 року страхувальники отримали можливість відправляти заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...