facebook

У столиці убили головного свідка у справі “брильянтового” екс-заступника прокурора Київщини

Сьогодні, 5 лютого, у Дніпровському районі Києва невідомий застрелив чоловіка, яким виявився головний свідок у справі “брильянтових” прокурорів

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на “Українську правду”.

Повідомляється, що загиблого з вогнепальним пораненням виявили в салоні “Мерседеса” на вулиці Флоренції. На місці події працюють патрульні поліцейські, слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь поліції, кінологи.

Зазначається, що київські правоохоронці близько 11:15 отримали повідомлення, що в автомобілі, припаркованому у дворі будинку, пролунав постріл, після чого з машини вибіг невідомий та втік у двори.

За викликом відразу прибули екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативні групи територіального управління поліції та столичного главку.

На місці події в салоні іномарки правоохоронці виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. За попередньою інформацією, потерпілий – місцевий житель, 1960 року народження.

“Поліцейські працюють над встановленням та затриманням підозрюваного у вчиненні вбивства, опитують свідків та очевидців для встановлення всіх обставин та причин цього кримінального правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У мережі повідомили, що убитим виявився фігурант справи “брильянтових прокурорів”.

“У Києві вбили важливо свідка у справі Діамантовий прокурорів, власника ювелірного заводу, який вони пограбували і господаря тих самих брильянтів, який їх упізнав”, – повідомив у Facebook Ihor Lukianov.

Нагадаємо, що “діамантовими прокурорами” називають екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної Прокуратури України Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Провадження розпочате 6 липня 2015 року після обшуку у прокурорів, підозрюваних у корупції, і триває донині.

Справу було ініційовано після скарги одного з підприємців, що займався незаконним видобутком піску, на те, що представники прокуратури вимагають значні хабарі за “кришування” бізнесу.

Операція затримання прокурорів-корупціонерів проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака. В результаті слідчих дій у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис, а також коштовності та цінні папери, в тому числі незареєстровану вогнепальну зброю, боєприпаси та 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...