facebook

Перемога над раком: в Україні провели унікальну операцію

У Дніпрі в обласній лікарні ім. Мечникова медики провели унікальну операцію, яка дає високі шанси на повне одужання хворого на рак щитовидної залози 4-ї стадії.

Як зазначається, у пацієнта була пухлина в 3 сантиметри з інвазією в преиреоїдні м’язи і безліч метастаз довжиною від 3 до 6 сантиметрів. Про це повідомляється на сторінці Ендокринної хірургії лікарні Мечникова в Facebook.

“Пацієнт благополучно одужує, можна стверджувати про максимально можливий радикалізм проведеної операції, в усякому разі, про тотальне видаленні макроскопически видимих метастазів раку, а при йодочутливості пухлини – про дуже хорошому прогнозі і повне вилікування цього пацієнта”, – зазначили медики.

Для видалення метастаз лікарі розрізали грудну клітку хворого.

“Раніше в Україні метастази не видаляла з середостіння (частина грудей, де знаходиться серце і аорта) хірургічним способом. Їх доводилося залишати, що погіршувало ефективність лікування”, – розповів хірург Ілля Дейнеко, передає газета “Експрес”.

Цього разу медики вирішили ризикнути і одночасно з шиєю видалити метастази і в грудях. Крім того, лікарі застосували верхню часткову стернотомію, при якій значно менший розріз і менше травмування шкіри і органів дозволяє повністю видалити метастази.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...