facebook

У Києві за тортури затриманого праскою екс-міліціонерам дали умовний термін

Двоє колишніх співробітників Святошинського райвідділу міліції били і катували розігрітою праскою затриманого.

Суд засудив до п’яти років позбавлення волі умовно двох колишніх міліціонерів Романа Бакуна і Андрія Іванченка за побиття і застосування тортур до затриманого з використанням розігрітої праски в Святошинському районному відділі міліції Києва. Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначено, що майор Бакун і лейтенант Іванченко працювали оперуповноваженими карного розшуку Святошинського райвідділу міліції і 20 вересня 2011 року затримали громадянина Валерія Гончарова, якого запідозрили в продажу наркотиків.

Вони доставили його в райвідділ і почали бити чоловіка з метою отримання зізнань у справі про вбивство двох дівчат у Києві. При цьому вони підвісили затриманого на палицю з заведеними за спину руками. Не отримавши зізнання, оперуповноважені поклали підозрюваного на стіл в службовому кабінеті і почали прикладати до його спини розігріту праску. Після тортур затриманий Гончаров був повернутий в камеру.

Міліціонерам було пред’явлено підозру за ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади співробітником правоохоронного органу) Уговлоного кодексу. Близько семи років підозрювані були в розшуку, їх затримали в Києві у вересні 2018 року. У грудні 2018 року майор Бакун був засуджений до 5 років в’язниці і звільнений від покарання з випробувальним терміном 3 роки.

У лютому поточного року аналогічний вирок отримав лейтенант Іванченко. Обидва вироки винесені на підставі угод про визнання провини. Зазначено, що потерпілий Гончаров підтримав укладення таких угод з обвинуваченими екс-міліціонерами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...