facebook

Комаровський назвав 5 причин навчити дітей грати в шахи

Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми “Школа доктора Комаровського”. Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, чому варто навчити дітей грати в шахи.

“«Шах і мат!» Що це означає? Урок перської: гравці говорили «Шах» (“король”) атакуючи фігуру суперника, а потім – «Шах мат» (тобто, “король помер”). Карл Великий, Спіноза, Пушкін, Цвейг, Толстой, Тургенєв і Тамерлан – це лише малий список любителів цієї гри. Сьогодні вчитися грати в шахи можна вже з 3-х років. Чим ця гра (а швидше спорт і мистецтво) корисна?

1. Шахи допоможуть підготувати дитину до школи. Вони тренують уважність, логіку, і звичайно – пам’ять. Це допоможе легше освоювати шкільну програму.

2. Шахи – це спорт! Сумніваєтеся? У 1999 році шахи були визнані в Міжнародному Олімпійському комітеті. Ви собі можете уявити 6-7-годинну партію в шахи, коли ви щохвилини обмірковуєте хід в повній концентрації? Ось вже знадобиться неабияка спортивна підготовка! До речі, шахіст за партію іноді втрачає по два-три кілограми ваги! Тому в цьому виді спорту необхідна відмінна фізична форма, зокрема, силова підготовка.

3. Шахи розвивають стратегічне мислення. А значить, дитина починає розуміти, як її рішення позначаться на майбутньому і навчається нести відповідальність за ризик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4. Дитина буває занадто емоційною? Шахи допоможуть взяти емоції під контроль! Перемога в шахах неможлива без зібраності, тверезості розуму і уважності.

5. У Бельгії і Венесуелі був проведений досвід. Серед 3000 дітей молодших класів почали проводитися уроки шахів. В результаті цього було зафіксовано прискорення розумового і фізичного (!) розвитку дітей. Школярі на 21% підвищили свою успішність. Причому з усіх предметів шкільної програми”, – йдеться в пості Комаровського.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...