facebook

Далай-лама захистив Україну: Путін – фейк, тримайтеся разом

У місті Дхарамсала (Індія) живе Далай-лама XIV, який з першого погляду нагадує українцям людину з Південного берега Криму. Справді, гірський ландшафт і дорога серпантином – як на спусках до моря у Великій Ялті.

 

Тут також є туристи, хоча немає моря. Духовний лідер тибетського народу і Нобелівський лауреат миру не впадає у відчай. Останні 15 років він по всьому світу проповідує не тільки вчення буддизму, а й популяризує світські програми милосердя у школах. Він каже, що освіта – це релігія XXI століття.

Нещодавно саме він підтримав Україну і дав кілька дуже важливих порад, вслуховуючись у які розумієш – наскільки все просто, якщо бажати змін на краще. Зачепив Далай-лама XIV і болючу для нас тему – ситуацію на Сході:

“Думаю, цілком очевидно, що діти надають перевагу вчителям, які завжди посміхаються. Ненасильство варто розуміти не з позиції страху перед чимось, а з позиції любові до інших, поваги до інших. Це не має жодного відношення до релігії. Це про те, як зберігати душевний спокій, – каже Далай-лама і починає сміятися мов школяр. Природно, що дитина любить посмішку, співчуття. Але як посміхатися щиро? Не дипломатично, а щиро? У президента Росії Володимира Путіна, на мій погляд, штучна посмішка”, – впевнений він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...