facebook

Українці залишилися без найпопулярнішого препарату від кашлю: виявився підробкою

Українці в шоці – чим тепер лікувати застуду та кашель? В Україні заборонили відомі симптоматичні препарати проти застуди та грипу – Фармацитрон Форте. Про це стало відомо з повідомлення прес-центру Держслужби лікарських засобів та контролю за наркотиками.

 

 

“Забороняю реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу Фармацитрон Форте, порошок для орального розчину по 23 г у пакеті, по 10 пакетів у картонній коробці, серії F-80615, з маркуванням виробника Фармасайнс Інк., Канада”, — йдеться у розпорядженні відомства.

Так, заборона пов’язана з тим, що канадський виробник Фармацитрона заявив про те, що вказана серія даного препарату була сфальсифікована і не ввозилася в Україну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з цим Держлікслужба зобов’язала суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність вказаної вище серії фармацевтичного препарату і вжити заходів з її вилучення з обігу для подальшої утилізації та/або знищення.

Новина про те, що в Україні заборонили продавати добре відомий засіб від застуди, викликала паніку в соцмережах. Мова йде про протизастудні ліки Фармацитрон Форте.

Відтепер в Україні заборонена реалізація, зберігання та застосування цих ліків. Однак, не потрібно поспішати кричати про “зраду”, оскільки є одне велике “Але”.

Мова йде лише про одну серію препарату: F-80615 з маркуванням виробника Фармасайнс Інк., Канада.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...