facebook

Німіють ноги: безневинний симптом може попереджати про смертельну хворобу

Медики заявили, що всім, хто страждає від оніміння ніг, слід насторожитися, оскільки за цим можуть критися небезпечні захворювання.

 

Надмірна вага

У результаті виявляється зайве навантаження на суглоби, внаслідок чого відбувається знос меніска. Вранці в такому випадку виникає слабість в ногах, а саме в гомілковостопних і колінних суглобах. Причиною є те, що за ніч суглоби розслабляються, а з ранку навантаження на них різко зростає, коли ви встаєте з ліжка. Протягом півгодини після підйому неприємні відчуття поступово проходять.

Ревматоїдний артрит
В цьому випадку сполучна тканина запалюється з одночасним ураженням суглобів. Першою ознакою розвитку недуги є ранкова скутість у суглобах. У цьому випадку ускладнений рух зберігається протягом години, його також супроводжує слабкість у м’язах. Згодом може статися порушення діяльності суглобів та їх деформація.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Псоріаз

При псоріазі скутість суглобів спостерігається лише в 6% випадків і цьому передує прояв захворювання на шкірному покриві. Захворювання вражає як дрібні, так і великі суглоби, при цьому спостерігається набряк, в тому числі прилеглої ділянки, а також почервоніння.

Ревматизм

Недуга з’являється в результаті впливу бета-гемолітичного стрептокока групи А в результаті перенесеного захворювання горла (хронічного тонзиліту, ангіни, фарингіту) стрептококового походження. Захворювання, як правило, вражає великі суглоби. Захворюванню властива симетричність і “летючість”. При запаленнях спостерігається почервоніння шкіри навколо суглоба, а також підвищення його температури.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...