facebook

«Грошей нема, але ви тримайтесь»: в окупантів виникли проблеми з фінансуванням

В тимчасово окупованих росіянами районах Донбасу все гостріша постає проблема фінансування. Цілі галузі заледве виживають у «процвітаючих республіках».

Гостру нестачу кадрів та грошей відчуває медицина. На непідконтрольній Україні частині Донецької області на сьогоднішній день дефіцит медичних кадрів складає більше 5 тисяч лікарів. Про це заявила так званий «міністр охорони здоров’я ДиНиРи» Ольга Долгошапко.

Представниця окупаційної «влади» відзначила: «У нас велика проблема з медичними кадрами. Наприклад, в Горлівці є міська лікарня № 2, в якій працює відділення гемодіалізу. У них на даний момент функціонує 16 діалізних місць, це 32 пацієнта на добу, недавно було прийнято рішення про відкриття ще 4 додаткових місць. Але основна проблема в тому, що всі ці місця обслуговує один лікар. І ми змушені так працювати, оскільки зобов’язані надавати допомогу».

Ще одна проблема, яка стоїть гостро – фінансування.

«Для порівняння фіксована мінімальна заробітна плата у лікаря-початківця в межах 5 тис. рублів. У досвідченого лікаря з 30-річним стажем фіксований рівень заробітної плати максимальний 6700 … Скажіть, як можна прожити на ці гроші?», – обурюється псевдоміністр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що цікаво – окупаційна пропаганда теж відчуває нестачу коштів. Російські окупанти виділяють на внутрішню пропаганду мільярди, але гроші стрімко закінчуються, тому на Донбасі включили «режим економії».

Повідомляється, що головний терорист Денис Пушилін і його оточення можуть самі платити купі журналістів. За це фінансування безлічі телеканалів, сайтів і газет в “Дирі” дуже урізали починаючи з січня цього року.

Саме з цього приводу «Ден» Пушилін днями провів робочу зустріч, під час якої розповів “керівнику апарату глави” “ДНР” Никонорова, “заступнику ватажка уряду” Антонову, “міністру зв’язку” і “інформації” Яценко та іншим терористам про райдужні перспективи відсутності підтримки їх осіб в ЗМІ.

Виходячи з того, що окупантам доведеться платити численним пропагандистам за роботу фактично з власної кишені, було вирішено врегулювати діяльність ЗМІ на “державному рівні”.
Бойовики вирішили створити на кожному з каналів і сайтів рекламні відділи, а контроль над цим буде вести “міністерство інформації”.

Так, більшість ЗМІ працювали взагалі без продажу реклами приватним особам. Адже грошей на роботу, починаючи з моменту захоплення Донбасу, їм виділяли настільки багато, що залучати ні клієнтів, ні співробітників в цьому напрямку не було сенсу. Звичайно, всілякі ролики про кафе “Сєпар” крутили «на шару», адже їх власники – «поважні» люди.

Урізання бюджету в усіх окупаційних «ЗМІ» планується на рівні 30-50%. А це тягне за собою масові звільнення.

Що ж – за що агітували, те й отримали.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...