facebook

У Харкові поліцейський врятував 20 пасажирів від ДТП: водієві стало погано під час руху

У Харкові співробітник поліції, який перебував у маршрутному автобусі поза службою, врятував пасажирів від аварії, коли водієві стало погано.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

У неділю, 17 лютого автобус сполученням Харків-Солоницівка рухався по вулиці Полтавський шлях. Раптово автобус почав хаотично змінювати траєкторію руху: водій знепритомнів, ймовірно, внаслідок епілептичного нападу.

За словами старшого сержанта поліції охорони Сергія Карікова, він повертався зі служби додому, сидів на задньому сидінні маршрутки.

“Раптом дівчина, яка сиділа праворуч від водія, почала кричати. Кинувся на допомогу, побачив водія без свідомості”, – повідомив він.

Поліцейський розповів, що зупинити автобус було важко, адже водій заблокував собою доступ до керма, педалі гальма та запалювання, а пасажири починали панікувати.

“Часу на роздуми не було і я почав зупиняти вже некерований транспортний засіб. Робив все, що було в моїх силах, прагнув мінімізувати небезпеку для громадян”, – додав правоохоронець.

Після того, як йому вдалося зупинити маршрутку, пасажири вийшли з салону. Потім він намагався надати першу допомогу водієві до приїзду медиків: перевернув його на бік, стежив за його диханням й притримував до приїзду медиків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про вчинок міліціонера стало відомо завдяки листу одного з пасажирів автобуса, який надійшов на адресу Департаменту поліції охорони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...