facebook

Розкрито контрабандну схему постачання вугілля в Україну: «Не тільки добре горить, а й непомітно»

Україна може отримувати вугілля з Білорусі за новою контрабандною схемою. Йдеться про постачання на десятки мільйонів доларів

 

 

На це звернув увагу в своєму Facebook співзасновник і керівник політичної програми Українського інституту майбутнього Юрій Романенко. Він поділився постом свого колеги Ігоря Тишкевича, який розповів, що в період з січня по листопад Білорусь експортувала в Україну 588 тисяч тонн вугілля на суму в 50 мільйонів доларів. З них 107,3 ​​тисячі тонн становив антрацит.

При цьому в офіційних даних Укрстату імпорт вугілля з Білорусі не згадується взагалі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Висновок: або хтось коркретно бреше. Або ми маємо нову контрабандну схему поставки вугілля в Україну. Причому без сплати податків в Україні (в Білорусі пройшло за статистикою = всі мита сплачені», – пише Тишкевич.

Він також додав, що в Білорусі відсутні родовища антрациту.

Юрій Романенко відреагував на цю інформацію з сарказмом, згадавши про те, що саме з Білорусі в Росію нібито ввозять санкційні західні продукти.

«Ось я радію за Білорусь. Чого тільки бацька не розвинув в цій дивовижній країні. І креветки без моря вирощують, і банани цвітуть, тепер ось знайшли вугілля антрацит і поставляють в Україну. 0,5 млн тонн, а українська митниця навіть не помітила. Вугілля з Білорусі не тільки добре горить, а й непомітно», – написав він.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...