facebook

Українців позбавлять єдиного житла за борги: хто під ударом

Українці можуть втратити квартири через борги за комунальні послуги. При цьому сума заборгованості повинна складати всього лише 20 мінімальних зарплат – 84 тисячі гривень. Про це розповів Андрій Нікончук, експерт з питань ЖКГ.

 

 

Квартиру за борги можуть забрати і примусово продати і вірогідність такого рішення зберігається зараз і в найближчому майбутньому.

“Формування боргу за несплату за житлово-комунальні послуги може призвести до того, що після досягнення умовного психологічного бар’єру, який встановлюється постачальником послуги, він може порушити судове провадження. На предмет стягнення з боржника цієї заборгованості”, – зазначив Никончук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також експерт уточнив, що постачальник комунальних послуг зможе попросити суд накласти арешт на майно з метою забезпечення виконання позову.

“І якщо у відповідача не буде реальних коштів для погашення заборгованості, суд може накласти стягнення на це майно. Іншими словами, забезпечити реалізацію на аукціоні квартири та сплату боргу за ЖКП”, – резюмував експерт.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...