facebook

Рівень моря піднімається стрімкими темпами, – вчені

Фахівці з декількох країн прийшли до висновку, що рівень моря росте набагато швидше, ніж вважалося раніше. Як передає replyua.net, дослідники відзначили, що в розрахунках була груба помилка – і вона відбулася після виверження вулкана на Філіппінах 25 років тому.

39969-waves-on-sandy-beach-1366x768-beach-wallpaper

В атмосферу було викинуто двадцять мільйонів тонн діоксиду сірки, через що з’явилася величезна газова хмара, що вплинуло на зниження температури повітря. У той же час вчені запустили супутниковий альтиметр, і запуск відбувся в той момент, коли температура почала знижуватися, тому фахівці не отримували правильних даних про рівень моря. Забили на сполох зовсім недавно, відзначає Джон Фасулло, кліматолог з Національного центру атмосферних досліджень Сполучених Штатів.

Темпи зростання рівня моря залишалися високими, але стабільними, – близько 3,5 міліметрів щорічно, проте нові дослідження свідчать про те, що темпи зростання були в 5 або навіть 10 разів швидше. Такі показники будуть в найближчі 50 років, а потім процес почне прискорюватися, відзначили фахівці.

джерело http://replyua.net/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...