facebook

Плюс 15 в середині березня: вже зовсім скоро, за прогнозами, в Україні почнеться весна

За словами синоптиків, Україну очікує ще одна короткочасна хвиля холоду. Проте вже зовсім скоро, за прогнозами, в Україні почнеться весна.

 

Плюс 15 в середині березня: Вже відомо, коли в Україні почнеться справжня весна

Як повідомив кліматолог Василь Троцюк в коментарі Експрес-online, синоптична ситуація в західних областях країни сформована циклоном, що прийшов з Атлантики

Він і приніс тепле вологе повітря. Тому середньодобова температура на заході перевищила нуль градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як стверджує Троцюк, якщо така погода тримається більше 5 днів, це свідчить про початок метеорологічної весни.

Однак, на його думку, ще буде хвиля холоду, яку принесе той же антициклон.

“Зараз він зсунувся у східному напрямку, але ще повернеться приблизно 25 лютого і буде утримуватися три дні. Тоді на більшій території країни вдень буде від нуля до +2, а вночі – до 8 градусів морозу. Але істотних холодів вже не передбачається, як, втім, і сильних снігопадів”, – прогнозує Троцюк.

У цілому ж повномасштабна весна, на його думку, в Україні почнеться приблизно 10 – 15 березня. А до 25 березня на вулиці має бути близько 15 градусів тепла вдень.

Як стверджує Олена Донич, начальник відділу кліматології Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, в середині минулого століття метеорологічна весна приходила в Україну приблизно 20 березня. В останні роки ця дата внаслідок процесів глобального потепління перенеслася на 11 березня.

Хоча, за словами Дончич, були й винятки. “Найбільш ранньою з часу спостережень вважається весна 1990 року: вона почалася 10 січня. У цьому столітті рекордним був сезон 2002 року. Тоді весна прийшла у другій половині лютого. Довше ж зима зберігала владу у 2013 році. Тоді весна стартувала аж 31 березня!”, – повідомила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...