facebook

Через борги українці залишаться без житла: хто потрапить під удар

Через борги за комунальні послуги українці можуть залишитися без свого житла. Про це заявив експерт про питань ЖКГ Андрій Никончук, передає Обозреватель.

 

 

За його словами, у простих українців можуть забрати нерухомість і примусово його продати через заборгованість по комунальним послугам.

Никончук зазначив, що сума заборгованості повинна складати всього двадцять мінімальних зарплат (близько 84 тисяч гривень). Експерт також упевнений, що ймовірність такого рішення боргового питання була, є і збережеться надалі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Формування боргу по несплаті за житлово-комунальні послуги може призвести до того, що після досягнення умовного психологічного бар’єру, який встановлюється постачальником послуги, він може порушити судове провадження. На предмет стягнення з боржника цієї заборгованості”, – стверджує експерт з питань ЖКГ.

За словами Нікончука, для виконання позову постачальник комунальних послуг може попросити в рамках судового процесу заарештувати майно боржника.

“І якщо у відповідача не буде реальної коштів для погашення заборгованості, суд може накласти стягнення на це майно. Іншими словами, забезпечити реалізацію на аукціоні квартири і сплату боргу за ЖКП”, – резюмував фахівець.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...