facebook

У пенсіонерів заберуть виплати: хто може опинитися “під прицілом” Кабміну

Напередодні з’явилась не дуже приємна новина для вітчизняних пенсіонерів. Як стало відомо, українців можуть позбавляти пенсії. Кабмін запустив програму верифікації соціальних виплат і пенсій населення.

 

 

“Верифікація спрямована на те, щоб допомогу з держбюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти мають витрачатися ефективно і прозоро, а допомога – надаватися адресно”, – заявив заступник міністра фінансів Юрій Джигир.
До слова, на початку лютого у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9511 “Про верифікацію і моніторинг державних виплат”. Даний документ підписав і затвердив Кабінет міністрів.

Пенсії позбавлятимуть, якщо громадянин оформив її за підробленими документами. Виплати заберуть у пенсіонерів, які виїхали з України жити за кордон чи проживають на непідконтрольній уряду території нашої країни. Також ті, хто мають статус внутрішньо переміщеної особи, але не можуть його підтвердити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2017-2018-их роках завдяки схожій програмі верифікації у бюджеті вдалося зекономити 14 млрд грн. Тоді переважно перевіряли переселенців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...