facebook

Польща заманює заробітчан захмарними доходами: дефіцит робочих рук та конкуренція

Польські роботодавці запропонують українським заробітчанам новий рай. У 2019 році зарплати істотно зростуть.

 

 

Про це пише UBR.

Експерти прогнозують, що в цьому році заробітки людей в комерції і держсекторі номінально збільшаться на 6-6,5%. Крім того, на ріст зарплат також вливатиме дефіцит робочої сили. Оскільки все більше українців обирають нові країни для заробітків, польські роботодавці готові на все.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У минулому році зарплати в Польщі оновили рекорд і вийшли на максимальні значення за останні 10 років. Винагороди виросли не тільки у великих компаніях, але і в бюджетному секторі. В цьому році можна очікувати чергових підвищень: чиновники готові йти на поступки, щоб вирівняти баланс між службовцями приватного сектора і бюджетниками.

Зараз обсяг польського ринку праці оцінюється приблизно в 9,5 млн працівників, а їх середньомісячна винагорода в 2018 році склало 4585 злотих. Номінально це на 7% більше, ніж роком раніше, а з урахуванням інфляції – на 5,3%. Обидва показники виявилися найвищими з 2008 року. Але така тенденція у 2019 році почне сповільняться, пояснює головний економіст Федерації польських підприємців Лукаш Козловскі.

За словами спеціалістів, уже сьогодні на польських підприємтсвах сильно бракує робочих рук, особливо це стосується низькокваліфікованих професій.

Конкуренція ростиме і роботодавці готові боротися за кращі з кращих.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...