facebook

“Мінімалка” в 300 доларів: коли українцям піднімуть зарплати

Мінімальної зарплати в розмірі 300 доларів не буде ще 5-7 років. Про це в коментарі сайту “Сегодня” заявив економічний експерт Олександр Охріменко.

 

 

За його словами, можна швидше домогтися такого рівня “мінімалки”, але це загрожує зростанням цін.

“Можна штучно підняти зарплату за рахунок емісії гривні, але тоді ціни зростуть більше, ніж сама зарплата. Відбудеться девальвація і, якщо ви перерахуєте, то буде та ж сума”, – говорить Охріменко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А ось без ризиків зростання зарплати можливе через роки. Для цього, наприклад, необхідно створити комфортні умови для європейських бізнесменів, які могли б заходити в Україну і відкривати підприємства.

“Можна поміняти роботу місцевих органів влади, щоб інвестори з ЄС, малий і середній бізнес, могли без проблем і затримок відкрити на території України цех, представництво, склад. В результаті зросте кількість робочих місць, зросте заробітна плата, буде попит на робочу силу. Зміцниться український бізнес, який буде співпрацювати з європейськими компаніями, створювати нові робочі місця і підвищувати зарплату”, – продовжує експерт.

Також цього можна домогтися, запустивши кредитування українського бізнесу.

“Можна зробити так, щоб бізнес міг отримувати нормальну кількість кредитів за нормальною ставкою. Тоді він буде розвиватися, що призведе до попиту на робочу силу і зростання зарплат”, – додає Охрименко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...