facebook

«Русскій мір» прийшов: на окупованому Донбасі продуктова та паливна катастрофа

На тимчасово непідконтрольному українській владі Донецьку дорожчали продукти та дизельне паливо, при цьому у людей залишаються низькими зарплати. Про це повідомляють місцеві жителі в соцмережах.

«В черный список Пушилина! Цены – космос, все дорожает, скоро и цены в общественном транспорте будут не 11 руб. (4,6 грн по местному курсу на 14.12.2018 – прим. ред.), а все 20 руб. (8,4 грн). Ты людям сделай з/п тогда 15 тыс. руб. (6,3 тыс. грн)», – пише автор публікації в донецькому пабліку.

Більшість донеччан згодні з автором:

  • Наталья: «100%»;
  • Андрей: «Счастливых все больше»;
  • Катерина: «Ха, подождите. Скоро вообще бесплатно работать будем»;
  • Денис: «Бензин подорожал снова… Значит, и цены не за горами… Зато живем свободно»;
  • Анастасия: «Он же обещал стабильность. Вот и стабильное повышение цен»;
  • Алексей: «После Нового года все еще больше подорожает, в РФ НДС подняли до 20%».

Також донеччани відзначають, що зарплати в 15 тис. руб. (6,3 тис. грн), яку вимагає автор поста для людей, не вистачить, щоб жити добре:

  • Даша: «15 тыс. руб. (6,3 тыс. грн) типа достаточно?  На 15 мы выживаем вдвоем»;
  • Ольга: «Кстати, в Харькове в автобусе проезд 10 грн. Если считать по курсу рубля, то это и будет где-то 20 руб. (8,4 грн). А зарплаты так же, как и у нас, остаются неизменными». – Дарья: «В Харькове такие же з/п, как в Донецке? Ой, не смеши. Это только в Донецке можно рассказывать»;
  • Натали: «Типа на 15 тыс. руб. (6,3 тыс. грн) жить можно припеваючи».

Подорожчали й продукти харчування першої необхідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Сходил сегодня в один супермаркет и ох*енел. Практически все товары взлетели в цене на 15-30%», – пише донеччанин Сеня.

Він показав зростання цін на вартость батона: «Он был по 14 руб. Артур: «О, в Москве батон хлеба как раз 20-25 руб. (9-11 грн) стоит».

  • «Бабка Ежка»: «Ну что, граждане героического Донбасса, приплыли, позавчера хлеб “Полесский” по 17 руб. (7 грн), сегодня уже 21 руб. (9 грн). И так почти все продукты дорожают со скоростью света, не все переживут эту зиму. Забота о нас на высшем уровне».

Також повідомляється про подорожчання інших продуктів.

  • Лорик: «Да, масло 2 недели назад брала за 210  руб. (89 грн) за 0,5 кг, во вторник уже 225 руб. (96 грн), яйца за неделю еще на пятерочку подвинулись, молоко тоже»;
  • «Донецкий абориген»: «Отпустили цены на все товары, в течение недели произошло подорожание на яйца – было 52-65 руб. (22-28 грн), стало 65-77 руб. (28-33 грн); мясо – свинина 239-300 руб. (102-128 грн) стало 295-350 руб. (126-149 грн); крупы – 31-33 руб. (14 грн) стало 41 руб. (17 грн); рис – на 8 руб. (3 грн) в среднем, а также макаронные изделия, овощи».

Раніше, користувачі соцмереж писали, що з кожним днем загострюється ситуація з паливом. Окупанти докерувалися до того, що на більшості автозаправок просто не було бензину.

Так, донеччани інформували, що на трасі Донецьк – Луганськ, а саме між непідконтрольними містами Чистяково (колишній Торез) і Сніжне, не було жодної заправної станції, де б продавалося паливо. На фотографіях очевидців помітно, що навпроти видів палива значились порожні цінники. При цьому жителі відзначають, що наповнити газові балони для побутових потреб теж дуже проблематично.

«Об’їздили з чоловіком всю округу, так і повернулися з порожнім балоном, тепер не знаю, що й робити», – нарікала мешканка одного з тимчасово непідконтрольних Україні міст Донецького регіону.

Бували випадки, коли на жодній заправці «Республіканської паливної компанії» (єдиний постачальник палива в «республіку», володіє найбільшою мережею АЗС) не було бензину. Про це свідчили дані системи моніторингу, що діє на сайті «РТК».

АЗС «РТК» знаходились в 11 містах Донецької області. Всього налічувалось 46 заправок, з них найбільше число припадає на міста: Донецьк – 27 АЗС, Макіївка – 7 АЗС, Горлівка – 3 АЗС, Єнакієве – 2 АЗС.

В інших містах (Дебальцеве, Докучаєвськ, Зугрес, Сніжне, Тельманове, Торез, Шахтарськ) – по одній АЗС «РТК».

За однією з версій місцевих жителів, Росія навмисне обмежувала «республіку» паливом. Чому? Питання риторичне.

За матеріалами:

https://dnews.dn.ua

https://real-vin.com

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...