facebook

Єробляхери зафільмували митника-хабарника: відмовлявся реєструвати, вимагав гроші

Словацький митник намагався здерти з українського журналіста хабар.

 

Про це написав постраждалий Віталій Глагола на сторінці в Facebook. Його пост не залишив байдужими ані українців, ані словацьких митників.

Чоловік опублікував відео, на якому видно, як працівник митниці Словаччини вимагає гроші за реєстрацію автомобіля.
Відомо, що інцидент трапився в неділю, 3 лютого, на кордоні між Словаччиною та Україною, коли Глагола повертався додому та збирався розмитнити своє авто.

“У неділю, я їхав на своєму авто із Словаччини в Україну для розмитнення. І яким же було моє здивування коли словацький митник почав вимагати у мене хабара. Ну, як хабара – “на кавічку”. Я чув, що люди у черзі після яких, я стояв між собою говорили про те, що митнику виявилось мало 10 євро і він вимагав хоч 20″, – пише автор посту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На запису видно, що митник спілкується з Віталієм Глаголою і просить гроші. Журналісту вдалося зафіксувати, що співробітник митниці ігнорував документи і відмовлявся оформляти автомобіль. Також Дієслова записав на відео розповіді людей про те, як вони давали хабар.

“З етичних причин – особи всіх людей на відео, крім митника-хабарника, приховані. Справедливості заради – на нашій стороні кордону від українських митників ніяких натяків на хабар не отримував”, – зазначив журналіст.
Пізніше Глагола написав, що на митниці відреагували на його пост про хабар, і зараз там триває перевірка.

“Тепер просять писати в коментарях під їх основним повідомленням тих, у кого словацькі митники вимагали гроші”, – додав Віталій Глагола.

Згодом Віталій розмістив пост, де міністр фінансів Словаччини коментує ситуацію з хабарем.

Представник міністерства фінансів повідомив, що вони взялися за вирішення цієї проблеми та підняли працівникам митниці зарплати, щоб вони припинили наживатися іншими незаконними способами. А винуватця інциденту чекає суворе покарання.

“Фінансовий менеджмент повинен бути професійним інститутом, в якому ми не страждаємо від такої відрази, як вимагання хабарів”, – сказав міністр фінансів Словаччини Петро Кажімир після зустрічі керівницею митниці Словаччини

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...