facebook

Курси валют у лютому: гривня покаже українцям справжнє диво

У четвер, 6 лютого, курс долара втратив на міжбанку ще 17 копійок, і зафіксувався до вечора в рамках 26,99-27,01 грн за долар.

 

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення фінансистів.

У повідомленні йдеться, що за три останні дні “американець” звалився на 51 копійку.

Якби Нацбанк не скуповував надлишки долара, то котирування могли провалитися ще нижче. За оцінками скарбників, він у середньому придбав понад $ 50 млн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вчорашнє переважання пропозиції валюти над попитом сьогодні посилився на ревальваційному тренді і під впливом результатів вчорашнього аукціону з розміщення облігацій внутрішньої держпозики на 6,7 млрд грн. І інформації від НБУ про подальше пом’якшення валютної політики – зменшення обсягів обов’язкових продажів валюти з 50% до 30 % з 1 березня, дозвіл на репатріацію дивідендів за 2018 рік і намір скасувати резервування коштів під покупку валюти (правило Т + 1), – розповів директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Фінансисти підкреслюють, що одночасно з покупцями ОВДП долар сьогодні активно продавали ще й наші експортери.

Фінансист не чекає скорочення валютних продажів після зниження нормативу по конвертації валютної виручки.

“Зараз компанії конвертують до 80% своєї виручки, і, швидше за все, продовжать це робити. Оскільки такий обсяг гривневого еквівалента їм потрібен для стабільної економічної активності”, – пояснив Гриненко.

Зниження безготівкового курсу долара за звичаєм обвалило готівку цінники.

“Готівковий ринок відкрився котируваннями 27,05-27,15 грн./$, до середини дня вони знизилися до 27,03-27,08 грн./$”, – уточнив Олег Курінний.
Фінансисти прогнозують, що це не останнє падіння курсу. І стабілізацію котирування на міжбанку чекають не раніше понеділка, 11 лютого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...